5 redenen waarom ‘We zijn er bijna!’ onweerstaanbaar is

Waarom is 'We zijn er bijna!' toch zo onweerstaanbaar?Waarom is 'We zijn er bijna!' toch zo onweerstaanbaar?

Het vakantieprogramma ‘We zijn er bijna!’ van Omroep Max begint maandagavond 4 juli weer. Vorig jaar keken er elke aflevering meer dan een miljoen mensen. Dit zijn de 5 redenen waarom dit programma over carvannende ouderen ook voor jou onweerstaanbaar is.

1 Rustgevend

Samen met de deelnemers zoeken naar de perfecte route. Hoe herkenbaar!

Samen met de deelnemers zoeken naar de perfecte route. Hoe herkenbaar!

We zijn er bijna! houdt het midden tussen een reisprogramma met toeristische tips en een voortkabbelende realitysoap. Het tempo ligt laag. Het is slowtelevision met een kalmerend effect. De muziek past naadloos aan bij de beelden: Italiaanse filmmuziek bij de campingbeelden en wat meer melancholische klanken bij de natuurpracht.

2 Het is puur

Dit is het echte leven, zegt Jan Slagter, voorzitter van Omroep Max. Niets is in scène gezet, niets is verzonnen. ‘Zó gaan mensen op vakantie; gewone mensen, geen BN’ers. Ze voeren gesprekjes over het dagelijks leven en genieten van hun vakantie.’

 

Martine van Os is al 6 jaar de presentatrice van 'We zijn er bijna'

Martine van Os is al 6 jaar de presentatrice van ‘We zijn er bijna’.

3 Martine van Os

Nee, Martine van Os is geen Linda de Mol. Toch is Martine de beste presentatrice die je voor dit programma kan bedenken. Als een vlieg op de muur observeert zij de campinggasten en bij iedereen weet zij een levensverhaal los te krijgen. Die emoties geven We zijn er bijna ook iets voyeuristisch, maar zonder dan het plat wordt.

‘We zijn er bijna!’ is geruststellend

Het zijn de dagelijkse beslommeringen van senioren in den vreemde, reislustige types die elkaar tot steun zijn en – geruststellend – altijd een beroep kunnen doen op de technische en toeristische begeleiders van de ANWB. Ze zeggen dingen als ‘lekker geslapen, mooi weer, wat wil je nog meer’ en frummelen een plastic zakje om de trekhaak van hun auto. Zo simpel kan het even dus zijn

13521834_1080093448777064_7880035578371655254_n5 Perfecte montage

Denk nou niet dat elke minuut van de reis even spannend is. Wel nee, er wordt dagen gefilmd en dat moet allemaal teruggebracht worden tot een paar aflevering. Die montage wordt zeer goed gedaan. En de voiceover is nooit cynisch, maar altijd respectvol.  Jij had ook in het programma kunnen en willen zitten.

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "5 redenen waarom ‘We zijn er bijna!’ onweerstaanbaar is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken