Nieuwe gids Rustiek Kamperen Frankrijk

La Montgarnie rustiek kamperen

Ben je op zoek naar kleine, rustige campings in een natuurlijke omgeving? En heb je geen zin uren over het internet te surfen? Dan zou je wel eens heel blij kunnen worden van de campinggids Rustiek Kamperen Frankrijk.

Bert Loorbach geeft al meer dan 10 jaar de bekende “Rustiek kamperen” campinggidsen uit. Ze zijn beschikbaar voor de meest populaire landen in Europa. In de gidsen vind je een groot aantal met de hand geselecteerde campings. Uiteraard ze worden regelmatig bijgewerkt en uitgebreid. Zo is er van Frankrijk dus net een nieuwe gids verschenen.

De campings zijn alle persoonlijk door de redactieleden bezocht. Er wordt daarbij niet alleen gelet op de rustieke ligging en de faciliteiten, maar ook of je er wel vriendelijk wordt ontvangen en of er wel een ontspannen sfeer op de camping heerst.

Camping La Montgarnie uitzicht

Uitgever Bert Loorbach van Rustiek Kamperen Frankrijk heeft zelf ook een camping in Frankrijk: La Montgarnie.

Als je de nieuwe gids “Rustiek kamperen – Frankrijk” openslaat zie je meteen het verschil met de normale campinggidsen. Waar die meestal bestaan uit een enorm overzicht aan informatie, die in de vorm van tabellen en lijsten wordt gepresenteerd, kun je de gidsen van Bert Loorbach bijna als een boek lezen. Geen enorme opsommingen maar duidelijke, goed leesbare omschrijvingen.

Rustiek Kamperen Frankrijk leest als een boek

Cover rustiek kamperen 2016 Bert Loorbach

De campings zijn in verschillende regio’s ingedeeld zodat er een overzichtelijk geheel is. Dankzij de goede, duidelijke omschrijvingen krijg je een goede indruk van de camping, de omgeving én de sfeer. Tussen de omschrijvingen door vind jer ook een aantal duidelijke foto’s. In plaats van uren naarstig zoeken in enorme overzichten naar een geschikte camping, kun je deze gids op je gemak doorbladeren en -lezen, en zo op je gemak doornemen tot je een camping tegenkomt die je aantrekkelijk vindt.

De gids Rustiek kamperen – Frankrijk omschrijft op deze manier op ruim 250 pagina’s zo’n 200 campings. Dat zijn 40 campings meer dan in de vorige uitgave van deze campinggids. Je kunt de gids krijgen bij de Nederlandse en Vlaamse boekhandel, de reisboekhandel, internet en de ANWB.

Kijk ook eens op de website www.rustiekkamperen.com

De camping van Bert Loorbach heet La Montgarnie.

La Montgarnie is een rustieke camping gelegen in het zuiden van de Bourgogne (Charolais). Het ligt in een heuvelachtig en bosrijk landschap op 4 km van de Loire. Het hart van deze rustige camping is een U-vormig boerenhof met daaromheen 4 hectare weide en natuur. Er is dus ruimte genoeg.

Dit zijn criteria voor een rustieke camping:

  1. de camping is kleinschalig.
  2. de camping heeft ruime plaatsen.
  3. de camping legt de nadruk meer op rust dan op amusement.
  4. de camping ligt in een natuurlijk kader en omgeving.
  5. de camping heeft niet meer dan 1/3 van de plaatsen vaste verhuur.
  6. de camping heeft een vriendelijke ontvangst hoog in het vaandel staan.

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Nieuwe gids Rustiek Kamperen Frankrijk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken