Kroatië in de lift als vakantieland

rka Nationaal Park KroatiëHet water is adembenemend groen in Krka Nationaal Park in Kroatië.

Kampeerders weten het allang: Kroatië is een perfect land om te vakantie te vieren. Kilometers kust, prachtige campings, vriendelijke bevolking en een helderblauwe zee. De afgelopen zes maanden ontdekten ook andere vakantiegangers het land.  Kroatië trok namelijk de helft meer bezoekers als over dezelfde periode in 2015.

Rabac visserschepen Kroatië

Paradijslijk uitzicht op het eiland Rabac. Foto’s: Kroatisch Verkeersbureau.

In 2015 lag het aantal toeristen uit Nederland dat naar het Balkanland trok nog onder de 10.000, laat het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme weten. Het verblijf van Nederlandse bezoekers in 2016 duurt gemiddeld drie dagen. Het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme denkt dat de stijging vooral te maken heeft met de onrustiger situatie in bijvoorbeeld Turkije.

Istrië populairste streek van Kroatië

Onwerkelijk mooi is het in de Zavratnica baai.

Onwerkelijk mooi is het in de Zavratnica baai.

De populairste gebieden van Kroatië zijn de kuststreken van het land: zeven op de tien buitenlandse toeristen boekten hier hun vakantie. Het schiereiland Istrië, waarop onder meer de bekende  badplaatsen Rovinj en Porec liggen, was hier de meest gewilde bestemming.

Alle nationaliteiten meegerekend steeg het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen in Kroatië in de eerste vier maanden van 2016 met 6,1 procent: van ruim 3,15 miljoen naar ruim 3,35 miljoen.

Facebook Kroatië: https://www.facebook.com/croatia.hr

 

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Kroatië in de lift als vakantieland"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken