Lekker kamperen op de Buurtcamping

De Buurtcamping strijkt ook weer neer in AmsterdamDe Buurtcamping strijkt ook weer neer in Amsterdam

Lekker kamperen in eigen stad. Dat is het idee van De Buurtcamping. Met eigen tent kampeer je in het park om de hoek. Waar anders zijn mensen zo vriendelijk en behulpzaam als op de camping?

Om van de gezelligheid van een camping te genieten, hoef je niet ver te reizen. In een aantal grote steden tovert de organisatie Buurtcamping stadsparken om tot een heuse camping. Met tal van activiteiten zoals speurtochten, zangles, graffiti workshops en een grote barbecue brengt De Buurtcamping het ‘ons-kent-ons-gevoel’ terug in de stad.

Lekker kamperen in eigen stad. Dat is het idee van De Buurtcamping. Met eigen tent kampeer je in het park om de hoek. Waar anders zijn mensen zo vriendelijk en behulpzaam als op de camping?

De Buurtcamping is op diverse plekken in het land te vinden.

Drie dagen lang is het stadspark een klein, gemoedelijk vakantieoord. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie beter kennen.

Stadsparken worden Buurtcampings

Buurtcamping Rotterdam VroesenparkIn het weekend van 8 t/m 10 juli toveren buurtbewoners drie stadsparken in Utrecht om tot Buurtcampings. En de week daarna, van 15 t/m 17 juli, komt De Buurtcamping naar Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Tilburg! Voor één weekend is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en z’n tentje opzetten.

Inschrijven kan via De Buurtcamping. Geen tent? Tante Leen probeert er een voor je te regelen. Voor bijna alle campings kun je al reserveren. Wees er snel bij, want het kampeerveld is zo gevuld. Ideetje… bel eens aan bij de buren om ze uit te nodigen. Gezellig!

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Lekker kamperen op de Buurtcamping"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken