Makkelijk campings zoeken in de Dordogne

Kano varen in de dordogne

Het Franse departement Dordogne heeft een Nederlandse camping-website opgezet. Via de website campingsdordogneperigord.com kun je makkelijk zoeken op voorzieningen, thema of locatie. Zo vind je in een handomdraai je favoriete camping in de Dordogne.

Wie graag kampeert in de buurt van een van de vele historische kastelen of charmante stadjes, vindt via campingsdordogneperigord.com snel een aantal geschikte campingadressen in de Dordogne. Deze Franse streek is en blijft voor Nederlanders een geliefde reisbestemming.

Heerlijk kamperen in de Dordogne

De website is overzichtelijk opgezet. Vooral de indeling per thema maakt het zoeken makkelijk. Als je klikt op kano, krijg je eerst een goed geschreven introductie over kanovaren in de Dordogne en daarna een lijst met campings die vlakbij of aan een rivier liggen.

Glamping Dordogne

Een andere categorie is ‘Charmante dorpen in de Perigord’. Dat levert een selectie op van campings die in de buurt liggen van leuke plaatsjes als Domme, Belvès of Limeuil. En natuurlijk kunnen de Glampings en de natuurcampings niet ontbreken. Glamping Dordogne

De website campingsdordogneperigord.com is handig als je inspiratie wilt opdoen. Ik ben zelf geen fan van de Dordogne – te duur en te aangeharkt – maar ik betrapte mezelf erop dat website mijn nieuwsgierigheid wel degelijk aanwakkerde.

Op ontdekkking in de Dordogne

En dat is volgens mij precies het doel van de Dordogne met deze website. De bezoekers een andere kant laten zien van dit populaire departement. Plaatsen zoals Beynac-et-Cazenac, La Roque-Gageac en Castelnaud-la-Chapelle behoren tot de meest bekende, maareen kampeervakantie in de Dordogne is bij uitstek een kans om sommige minder bekende dorpen te ontdekken die beslist ook de moeite van een bezoek waard zijn.

Op Parijs na telt de Dordogne de meeste historische bezienswaardigheden van heel Frankrijk. Zoals kastelen, schitterende burchtstadjes en watermolens.

Grot van Lascaux

Grot van Lascaux

De omgeving van het plaatsje Montignac is altijd populair bij Nederlandse toeristen, omdat hier de prehistorische site van Lascaux is. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan de vervolmaking van een ongelooflijk project: het tot in detail, een-op-een nabouwen van de grotten met de oeroude muurtekeningen, zodat straks iedereen zich weer kan vergapen aan de schitterende, prehistorische kunst, zonder dat door dit bezoek de originele grotten worden aangetast. Ook wordt er gewerkt aan een state-of-the-art bezoekersprogramma, om iedereen een ‘echte’ prehistorische ervaring te bezorgen, ongeacht nationaliteit, leeftijd of eventuele handicap.

 

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Makkelijk campings zoeken in de Dordogne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken