Nachtdialyse mogelijk bij camping in De Krim

Op het eerste gezicht lijkt boerderijcamping de Boergondiër een doodgewone camping, een camping zoals andere. Bij nader inzien blijkt deze camping in De Krim, dat overigens in de provincie Overijssel ligt en dus niet verward moet worden met het door Rusland geannexeerde schiereiland, een nogal bijzondere plek. Nierpatiënten kunnen hier vanaf 2 juli namelijk iets wat op geen enkele andere camping in Nederland kan, namelijk een hemodialyse behandeling ondergaan. Dit gebeurt in het zogenoemde ‘Dialyse Hotel’, dat een deel van de boerderij vormt. Het biedt nierpatiënten de mogelijkheid om ondanks alles toch gewoon op vakantie te gaan.

Hemodialyse niet uitsluitend meer overdag mogelijk

De mogelijkheid om een nierdialyse te ondergaan op boerderijcamping de Boergondier is niet helemaal nieuw. Nierpatiënten die altijd overdag een hemodialyse behandeling dienen te ondergaan, zijn hier namelijk al jaren op de goede plek. De eigenaresse, Jolanda Theisens, die tevens dialyse verpleegkundige is en daarom in staat is om dit concept aan te bieden, besefte echter dat er ook veel patiënten afhankelijk zijn van nachtdialyse. Voor hen is de mogelijkheid om overdag een nierdialyse te ondergaan niet genoeg. Vandaar dat een nachtelijke dialyse nu ook mogelijk is gemaakt en er dus toch sprake is van een echt unicum. Theisens toonde zich erg content met deze noviteit:’Ik ben blij dat ik ze dit, na negen jaar, nu wel kan bieden’.

Open Dag De Boergondiër

Nierpatiënten en andere geïnteresseerden krijgen uiteraard de kans om het vernieuwde ‘Dialyse Hotel’ én, niet te vergeten, de bijbehorende camping te bezichtigen. Op zaterdag 2 juli wordt er namelijk een open dag gehouden bij De Boergondiër. Op die manier kan eenieder die belangstelling heeft voor dit concept bekijken hoe het in er in de praktijk uitziet. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om meer informatie over deze speciale camping te vinden op de site van De Boergondiër, die te vinden is op het volgende adres: www.boergondier.nl.

 

 

Be the first to comment on "Nachtdialyse mogelijk bij camping in De Krim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken