Pech aan het Gardameer? Bel de Wegenwacht

Vorig jaar keek ik toch wel even verbaasd toen de overbekende gele Wegenwacht-auto de camping op reed. Natuurlijk, ik had wel gelezen dat de ANWB Wegenwacht had gestationeerd aan het Gardameer. Maar dat leek mij toch vooral een reclamestunt. Niet dus.

Ook dit jaar heeft de ANWB weer drie Wegenwachten aan het Gardameer. Erg handig als je motor een raar geluid maakt, of ineens nauwelijks meer vermogen heeft. Je belt de Wegenwacht en meestal dezelfde dag nog draait de Wegenwacht de camping op.


Mocht de auto zodanig kapot zijn dat repareren lastig is, dan is er zo’n 50 kilometer verder op een depot waar vervangend vervoer wordt geregeld. Best een gek gezicht, al die Nederlandse auto’s op een rij. Laat je vooral niet afschrikken door die drukke Italianen… Het komt goed, heus!

Ook in Toscane is een Wegenwacht gestationeerd. In heel Frankrijk zijn 12 Wegenwachten actief.  In totaal zijn er voor de ANWB deze zomer 700 werknemers aan de slag. De meeste mensen werken bij de drie steunpunten: Lyon, München en Barcelona.

 

 

 

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Pech aan het Gardameer? Bel de Wegenwacht"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken