Snelle veerverbinding naar Noorwegen verlengt seizoen

Met de Fjord Cat vaar je in 30 minuten het Skaggerak over. Foto:Fanny SchertzerMet de Fjord Cat vaar je in 30 minuten het Skaggerak over. Foto:Fanny Schertzer

Goed nieuws voor kampeerders die naar Noorwegen willen. Het seizoen van de razendsnelle catamaranferry Fjord Cat, die tussen Hirtshals (Denemarken) en Kristiansand (Zuid-Noorwegen) vaart, is namelijk verlengd tot en met 11 september.

De reden van de verlenging van de zomerdienstregeling door rederij Fjord Line komt op aanvraag van de vele toeristen die ná de drukste periode nog op vakantie willen naar Noorwegen. Via geen enkele verbinding (over het water) ben je sneller van Noorwegen op het Europese vasteland dan met de Fjord Cat. Ditzelfde geldt andersom natuurlijk ook.

Skagerrak met veerboot duurt ruimt twee uur

Binnen twee uur en een kwartier is de overtocht, waarbij je het Skagerrak oversteekt, namelijk al gemaakt. De prijs die je voor deze vliegensvlugge reis betaalt, hangt natuurlijk af van het aantal personen waarmee je reist en of je bijvoorbeeld een auto meeneemt, maar is met twee personen en een voertuig al mogelijk vanaf 75 euro.

Fjord-Cat-vaart

In totaal kunne vier bussen en 180 personenvoertuigen aan boord en bedraagt de capaciteit van het schip 676 passagiers.

Overigens kunnen er in totaal vier bussen en 180 personenvoertuigen aan boord en bedraagt de capaciteit van het schip 676 passagiers. Deze reizigers worden stuk voor stuk goed verwend, aangezien er op het schip naast een taxfreeshop en een café ook een buffet is, waar voor weinig veel en goed gegeten en gedronken kan worden.

Kristiansand is een van de meest toeristische bestemmingen van Noorwegen. Jaarlijks trekt de stad 900.000 toeristen.

Kristiansand is een van de meest toeristische bestemmingen van Noorwegen. Jaarlijks trekt de stad 900.000 toeristen.

De dienstregeling die normaalgesproken in de zomer wordt gehanteerd wordt dus nog opgevolgd door een nazomerdienstregeling. Deze laatste loopt van 15 augustus tot en met 11 september. In deze periode kunnen de passagiers zowel tweemaal per dag richting Kristiansand als tweemaal per dag naar Hirtshals op de Fjord Cat, die met zijn topsnelheid van 38 knopen (wat gelijk staat aan 70 kilometer per uur) tot de snelste veerboten ter wereld gerekend mag worden.

Met dezelfde boot vinden ook de vaarten plaats die behoren tot de standaard zomerregeling. Deze loopt van 15 juni tot en met 14 augustus en bestaat uit drie afvaarten per richting tussen Noorwegen en Denemarken.

Voor meer informatie en boekingen gaat u naar www.fjordline.com

Be the first to comment on "Snelle veerverbinding naar Noorwegen verlengt seizoen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken