Veilig vakantie vieren met je kind op de camping

Baby speelt op strand.Baby speelt op strand.

Op vakantie ben je aan minder regels gebonden. Het gaat er iets losser aan toe dan thuis. In een caravan is het met kleine kinderen echter oppassen geblazen voor onder andere de gas- en elektriciteitsinstallatie. Een paar tips van de ANWB voor de veiligheid van kinderen op de camping.

Tips voor de veiligheid van kinderen

retro camper veiligheid

Pas op in de voortent en in de camper met kinderen.

Sommige situaties op de camping zijn verre van ideaal. In tegenstelling tot huis bevinden elektrische apparaten zich bijvoorbeeld binnen het handbereik van kinderen. Druk kinderen dan ook op het hart om bijvoorbeeld van het elektrische kooktoestel af te blijven. Ook tijdens het koken kun je ze beter iets anders laten doen. Zorg er echter voor dat ze niet gaan voetballen rond de tent of vouwwagen. Daarnaast is het belangrijk om je kind goed in de gaten houden. De ANWB geeft als tip dat je het kind een medaillon moet geven met adresgegevens. Daardoor is je zoontje of dochtertje nooit lang kwijt.

Tips voor veilig koken

Een vuurkorf is gezellig, maar pas op!

Een vuurkorf is gezellig, maar pas op!

Tijdens het koken op de camping kan er door rondrennende kinderen veel misgaan. Zo kunnen ze per ongeluk de pannen van het gas duwen. Om dit te voorkomen zou je bij de kampeervakhandel houders kunnen aanschaffen die de pannen op het vuur omklemmen. Zorg er daarnaast voor dat kinderen niet per ongeluk kunnen struikelen over bijvoorbeeld een scheerlijn. Een botsing tegen een elektriciteitspaal kan namelijk voor ernstige verwondingen zorgen.

Veilig kamperen met kleine kinderen

Zorg dat kinderen niet verdwalen op de camping.

Zorg dat kinderen niet verdwalen op de camping.

Met kleine kinderen dien je op een camping extra voorzichtig zijn. Het is een fijne plek, maar een ongeluk zit er in een klein hoekje. Een tip is om kleine kinderen niet in een bovenbed te leggen. Daarmee verklein je de kans dat ze eruit vallen. Ook qua hygiëne dien je een oogje in het zeil te houden. Zo is het verstandig om je kinderen naar het toilet op de camping te begeleiden, zodat je zeker weet dat ze hun handen wassen. Wees bovendien voorzichtig met het drinken van water in het buitenland. In principe is het verstandiger om te drinken uit flessen met water.

zwemmende kinderen

Let ook goed op bij het zwembad.

Voorkom uitdroging

Het kan gebeuren dat je kind zich op de camping niet lekker voelt. Door warmte drogen baby’s en kleine kinderen bijvoorbeeld snel uit. Symptomen van uitdroging zijn onder andere dorst, een droge tong en ingevallen ogen. Laat je kind genoeg drinken om dit soort situaties te voorkomen. Eventueel zou je ook Oral Rehydration Salt (ORS) kunnen gebruiken. Los het middel op in gekookt water, en geef het aan je kind.

 

Meer tips bij: ANWB.

 

Be the first to comment on "Veilig vakantie vieren met je kind op de camping"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken