5 dingen die je kampeervakantie in Zweden onvergetelijk maken

Zweedse meisjes die rennen door de branding

Zweden is misschien wel het perfecte vakantieland om te kamperen Prachtige natuur, veel ruimte, aardige mensen en meestal lekker weer. En je kunt er speciale dingen doen die in andere landen uitgesloten zijn. Vijf tips om je verblijf in Zweden onvergetelijk te maken.

Vier het Midzomerfeest

Midzomerfeest ZwedenMidzomer is de leukste én misschien ook wel de grootste feestdag van de Zweden. In het hele land wordt dat gevierd dat het de langste dag is. Op sommige plekken in Zweden gaat op die dag de zon zelfs helemaal niet onder. Overal in het land worden meibomen versierd met bladeren en bloemen. Geen Zweeds feest zonder veel muziek en liedjes, na een paar keer zing je Små grodorna zo mee! Midzomerfeest wordt in Zweden in de dagen rond 21 juni gevierd.

Wildplukken

Paddestoelen plukken in ZwedenPluk je ontbijt of lunch zelf eens bij elkaar. In heel Zweden geldt het allemans recht, wat betekent dat je overal vrij mag lopen en struinen waar je maar wilt en dus overal bosbessen, rode bessen, bramen, aardbeien en frambozen mag plukken.

Vlotvaren

Met houten vlotten de rivier in Zweden afzakken.Het klinkt als een spannend jongensboek: met een zelf van boomstammen gebouwd vlot, een kalme, breed stromende rivier afzakken. Aan land voor een eenvoudig kampement op een van de oevers, een houtvuurtje waarop de zelfgevangen vis langzaam gaar wordt. Puur genieten van de stilte en de zuivere natuur samen met je kinderen. Dwars door het ongerepte hart van Zweden, in de provincie Värmland, stroomt de enige rivier in Europa waarop dit avontuur nog werkelijkheid kan worden: de Klarälven, ofwel de heldere rivier.

http://swedishmoments.nl/places/klaralven/

Wild kamperen

Lekker in het wild kamperen in Zweden door het AllemansrechtIn Zweden mag je overal je tentje opzetten. Je kunt je plekje namelijk vrijuit kiezen vanwege het allemans recht. Natuurlijk moet je je daarbij wel aan een paar regels houden, maar daarna kun je overnachten waar je maar wilt. Leuk en spannend tegelijk (ook voor de kinderen) om eens een nachtje te proberen.

http://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer6400/978-91-620-8524-7.pdf

Fietsen over het spoor

Fietsen over het spoor in Zweden In Zweden heb je op verschillende plekken in onbruik geraakt spoor. Met speciale trolleys kun je prachtige tochten maken door ongerepte natuur. Vooral in de populaire regio Skåne liggen mooie trajecten. De trolleys werden vroeger gebruikt door inspecteurs van de Nationale Spoorwegen.

http://visitskane.com/en/article/trolley-cycling-skane

Op de website campings.se kun je heel makkelijk naar campings zoeken.

 

 

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "5 dingen die je kampeervakantie in Zweden onvergetelijk maken"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken