De 5 leukste spelletjes voor op de achterbank

youtube kanaal camping kidz

Voor kinderen duurt de tocht naar de camping snel te lang. Leuke spelletjes voorkomen dat de vraag ‘zijn we er al?’ je voortdurend om de oren vliegt. Zo begint je vakantie al in de auto en ben je in een handomdraai op de camping. De 5 leukste spelletjes voor op de achterbank.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Ouderwetse spelletjes doen het altijd goed. Zo zorgt het spelletje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ al jaren voor vermaak. Bijna iedereen kent wel dit spelletje waarbij iemand de kleur noemt van een voorwerp in de auto, waarna anderen mogen raden om wat voor voorwerp het gaat. Heb je het goed geraden? Dan mag je het volgende voorwerp verzinnen.

 

Wie is het?

Plak een post-it op elkaars hoofd en probeer er achter te komen wie je bent! Spelletjes voor op de achterbank

Plak een post-it op elkaars hoofd en probeer er achter te komen wie je bent!

Nog een klassieker voor onderweg is het spelletje ‘Wie is het?’. Je hebt er wel een pen, post-its en plakband voor nodig. Vervolgens schrijf je op het papiertje de naam van een voorwerp of persoon (fictie of non-fictie) op. Daarna plak je het op het voorhoofd van de ander. Vervolgens moet hij of zij door middel van ja-nee vragen raden welk personage je hebt opgeschreven. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Wie het eerste goed geraden heeft, is de winnaar. Voor nog meer handige tips voor ouders met kinderen kun je altijd even kijken op www.thuisinonderwijs.nl.

Gatenkaraoke

Wie kan het beste zingen? - spelletjes op de achterbank

Wie kan het beste zingen?

Een lange autorit hoeft absoluut niet saai te zijn. Dankzij het spelletje ‘Gatenkaraoke’ is het bijvoorbeeld lachen, gieren en brullen. Zet hierbij de automuziek flink hard, en laat iedereen meezingen. Een CD met popmuziek of kinderliedjes mag natuurlijk ook. Wanneer je het geluid terugdraait is het de bedoeling dat iedereen door blijft zingen. Wie het beste de tekst van het liedje weet, mag zich de winnaar noemen.

De koeienteller

Koeien

Hoeveel koeien zie jij onderweg?

Onderweg zien kinderen waarschijnlijk heel wat interessants voorbij komen. Zo kom je in het landschap waarschijnlijk heel veel koeien, schapen, paarden en molens tegen. Ook daarvan is een leuk spelletje te maken. Deel vantevoren de auto in twee teams. Het is de bedoeling dat een iemand links en een iemand rechts zoveel mogelijk dieren telt. De koe is bijvoorbeeld 1 punt waard, het schaap 2 en het paard 5. Wie de meeste punten heeft is de gelukkige winnaar. Eventueel kun je nog een extra onderdeel toevoegen aan het spel. Spreek bijvoorbeeld af dat je bij een kerk zo snel mogelijk ‘alle koeien zijn veilig!’ moet roepen.

 

Be the first to comment on "De 5 leukste spelletjes voor op de achterbank"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken