Hoe kies je nou de juiste camping?

Zoek vooral visuele informatie over je campingZoek vooral visuele informatie over je camping

We zijn net aangekomen op camping Levico aan het gelijknamige meer in Noord-Italië. De camping lijkt precies op de folder. Ruime plekken, overzichtelijk, schoon sanitair en een aanlokkelijk meer. Toch pakt de camping me nog niet. Op de een of andere manier ontbreekt dat typische campingsfeertje.

Camping Lago Levico in Italië

Camping Lago Levico in Italië

Misschien komt het nog… Een camping is een kameleon. Al naar gelang weer en gasten kan het tal van gedaanten aannemen. Met drie weken zon en een paar topburen is de camping ineens hemel op aarde. Maar o wee als het flink wat dagen regent en je bent ingebouwd door drie Duitse families die elkaar al jaren kennen… Dan ineens wil je nooit en nimmer terugkomen op die verschrikkelijke camping.

Zonsondergang op camping

Zonsondergang op camping

De oplossing voor dit probleem is simpel maar niet voor iedereen weggelegd: gewoon elk jaar naar dezelfde camping. Dan weet je wat je kunt verwachten en veelal zie je oude bekenden. En als het weer dan een keer tegenzit, ken je genoeg leuke plaatsjes in de buurt of wordt er een extra kaartje gelegd met die gezellige gasten van rij 4.

Maar ja, vakantie is voor mij ook nieuwe dingen ontdekken. En dat wordt lastig als je voor de vierde keer naar Camping Delle Rose aan het Gardameer gaat. Dus hoe zorg je er nu voor dat elke jaar op een camping terechtkomt die aan je verwachtingen voldoet, zonder in herhaling te vallen?

Ik heb 5 gouden tips voor jullie om elk jaar de beste camping uit te zoeken.

Ga zelf kijken

Les Trexons camping

Les Trexons camping

Zeker in Nederland is dat de beste tip. Stap gewoon in de auto en ga op een dag je favoriete campings af. Vaak voel je al na een paar minuten of de camping bij je past. In het buitenland is dat kijken natuurlijk lastig, maar wij zelf gaan graag naar het Gardameer. En wat is nou leuker om een paar campings in de buurt te gaan bekijken?

Hecht nauwelijks waarde aan de negatieve recensies op Zoover.

Let niet te veel op de negatieve recensie op Zoover!

Let niet te veel op de negatieve recensie op Zoover!

Zoover is een prachtig medium. De cijfers die op Zoover worden gegeven zijn uiterst relevant, maar laat je vooral niet afschrikken door het geklaag. Dat zijn altijd de mensen die slecht weer hadden, ruzie maakten met buren en vrouw en klagen over de rij bij de douches om 18 uur ’s avonds. Lees vooral de positieve beoordelingen. Wat vonden de mensen leuk en probeer je te indentificeren met een van hen.

Maak je lijst van eisen niet te groot

Tuurlijk je kunt heel veel eisen hebben waaraan jullie camping moet voldoen.  Als de camping aan al die eisen voldoet, weet je een ding zeker: deze camping heeft alles maar heeft een ding niet: eigenheid en sfeer. Dat zijn die megecampings waar je drie weken ineens een dorpsgenoot tegenkomt die er ook al twee weken blijkt te staan.

Maak een lijstje met maximaal 5 criteria

Wat is nou echt belangrijk voor jullie: een groot zwembad met glijbanen of juist veel schaduw. Animatie voor de kinderen of juist pure rust? Groot of juist klein. Veel stacaravans of een verbod op caravans. Ga in je hoofd de leukste campings af en schrijf op wat je nou zo leuk vond. Je zal zien dat sommige zaken minder relevant voor een topvakantie dan je denkt

 

Probeer zo veel mogelijk visuele informatie te krijgen

Zoek vooral visuele informatie over je camping

Zoek vooral visuele informatie over je camping

Ga naar de Facebook pagina van de camping, zoek naar youtube filmpjes. Zoek naar afbeeldingen in Google. De folder liegt altijd en juist beeld van derden kan jou het juiste beeld geven van de camping.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Hoe kies je nou de juiste camping?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken