Met deze 5 tips heb je ook bij slecht weer een toptijd op de camping

Ook als het regent kun je plezier makenOok als het regent kun je plezier maken

Ik geef het eerlijk toe. Ik baal enorm. We zitten nu een week in Levico Terme en het weer valt tegen. Vooral de wind die nu al drie dagen de tent heen en weer schudt, ben ik beu. Ik wil zon, ik wil hitte, ik wil die tent uit gebrand worden… Toch hoeft het mindere weer niet te betekenen dat je vakantie mislukt. Met deze 5 tips word je kampeervakantie ook met slecht weer een heerlijke herinnering.

Ga wandelen

Een goede wandeling kan je humeur sterk verbeteren.

Een goede wandeling kan je humeur sterk verbeteren.

Het klinkt enorm suf. Maar juist als het weer niet bij zit, kun je prima wandelingen maken. Ga naar de receptie en vraag naar een leuke wandeling. Alleen al de voorpret, doet je meteen het slechte weer vergeten. Bijkomend voordeel: dat wandelen is ook veel beter uit te houden dan wanneer het 30 graden is. En je krijgt meteen een heel andere beeld van de omgeving dan wanneer je op de camping zou blijven.

 

Ga spelletjes doen

Yahtzee

Juist bij slecht weer is spelen van een spelletje erg leuk!

Ja, ik weet het. Ik zeg ook liever nee als een van de kinderen mij vraagt een spelletje te doen. Maar als ik dan eenmaal in potje Yahtzee zit, ben ik binnen een paar ronden enorm fanatiek. Juist als het regen op het tentdoek tikt, is het bijzonder knus om in voortent spelletjes te doen.

Ga naar de markt

Op de markt vind je van alles

Niets is leuker dan naar een lokale markt te gaan.

Hoe vaak wij als kinderen niet in de stromende regen naar een stadje reden om daar met paraplus over een markt te struinen om vervolgens een uur later puften van de hitte… Zeker in de zuidelijke landen is het slechte weer vaak beperkt tot een paar uur.

 

Ga uit eten

Uit eten is een prima bezigheid als het weer wat tegenzit. Je eet weer eens wat anders.

Uit eten is een prima bezigheid als het weer wat tegenzit. Je eet weer eens wat anders.

Zeker er gaat niets boven een terrasje aan het water. Maar in landen als Italië of Frankrijk heb je in het binnenland vaak hele mooie restaurants waar je ook prima binnen kunt zitten. En je weer eens wat anders dan een pizza of patat met schnitzel.

 

 

 

 

 

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Met deze 5 tips heb je ook bij slecht weer een toptijd op de camping"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken