Knaus Travelino: revolutionair lichte caravan

Knaus Travelino

Een caravan die zo licht is dat ie niet eens op kenteken hoeft. Toekomstmuziek? Nee hoor, Knaus heeft vandaag de Travelino geintroduceerd. Met slechts 600 kg eigen gewicht en 150 kilo laadvermogen. De Knaus Travelino is het antwoord voor de toekomst op kleinere trekauto’s en zelfs elektrische trekauto’s.

De Knaus Travelino wordt de eerste door robotten gebouwde caravan ter wereld. De caravan steunt op een nieuw type chassis en heeft een zelfdragend frame. De Knaus Travelino is te koop vanaf voorjaar 2017. Prijs vanaf ongeveer € 18.500. De Knaus Travelino is 4,20 meter lang.

Techniek Knaus Travelino revolutionair

De technologie van de Knaus Travelino is echt revolutionair. In plaats van de traditionele constructie met sandwichpanelen van hout, aluminium en piepschuim vormt een zeer solide frame het skelet van de caravan. Vloer, dak en wanden worden gevormd door dubbele aluminiumplaten van verdichte piepschuim en gelijmd aan het frame. Hetzelfde geldt voor de meubels in de constructie is geen enkele schroef te vinden. Het materiaal is zeer veerkrachtig. Terwijl de conventionele constructies hebben een dak belasting van 100 kg Travelino 500 kg weerstaan.

Knaus Travelino

Het chassis is nieuw en 35 procent lichter dan voorheen. Knaus wil ook voor zijn andere modellen deze technieken toepassen. Een klassieke twin-assige caravan zou dan nog maar  wegen 1.400 kilo in plaats van 2.000 kilo.  De productie-technologie zal worden gebruikt over ongeveer twee tot drie jaar in de camperbouw. Hier verwacht dat het merk nog meer voordelen in gewicht.

 

De Travelino in het kort:

Lengte opbouw 4.00 meter,  breedte interieur 2.04 meter, hoogte interieur  1.98 meter.
Massa in rijklare toestand: ongeveer 650 kilogram.
Geheel verlijmde sandwichopbouw
Uniek luchtgeveerd onderstel
Dak‐ en bodemplaat overdekt met GFK
Ramen, deuren en kleppen zonder kozijnen en in het vlak verwerkt
Geen schroeven nodig bij het opbouwen van het meubilair
Maakt geen gebruik van gas voor verwarming, waterkoker.

Meer informatie bij: Knaus.nl

About the Author

René Quist
Kampeerder. Journalist. Levensgenieter.

Be the first to comment on "Knaus Travelino: revolutionair lichte caravan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Klik hier om onze pagina te liken